zaterdag 19 april 2014

Te klein?


Ik had vrijdag een gesprek met een leidster van de opvang. Het gesprek was door hun aangevraagd en ik had niet echt een idee waar het overging , ja Jazzlynn maar over wat? Hun vinden haar te klein en weten niet wat ze er mee aan moeten.
- Jazzlynn is namelijk kleiner als gemiddeld.
Ze zijn naar mijn mening te voorzichtig met haar. Je kan gewoon doen met haar wat je met ieder ander baby van 5 maanden kan doen. Ze houdt ook niet van al dat voorzichtige gedoe.

Maar wat is nou klein? Ze is met 38 weken en 1 dag geboren dus niet echt te vroeg. Ook groeit ze netjes. Ze zit nu bijna op de middelste lijn van de groeicurve. Maar elke baby heeft ze eigen groei toch? Als een baby groter dan gemiddeld is ga je er toch ook niet anders mee om? Is dat voor hun dan ook een probleem? Ik merk wel dat ze wat kleiner is dan de andere baby's van de november mama's 2013 toen we op de meeting waren maar ze was niet zo veel kleiner. Voor de rest zag ik eigenlijk geen verschil. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik er zo over denk omdat ze mijn eerste kind is. Ik zie het probleem niet zo en om eerlijk te zeggen de fysio, waar ze nu ook niet meer hoeft te komen, ziet het probleem ook niet en het consultatiebureau ook niet. Die vinden beide dat ze het goed doet en beter als verwacht.
Maar de kinderdagverblijf laat me dan soms ook echt twijfelen of weet het goed doen. Ook al zijn het maar twee leidsters die altijd wat te zeggen hebben. Dus trek ik me er niet al te veel van aan.
Ze doet het goed en daar ben ik al blij mee. Mij maakt het niet uit dat ze misschien wat kleiner is dan gemiddeld want wij zijn ook niet echt groot, 1,71 m. Dus heel groot wordt ze dan ook niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten